Singles Day België 2020


 
FUN
Corendon BE
Bijenkorf BE
Torfs BE
Jack Jones BE
50five BE
Amazon BE
Coolblue BE
Bol BE
Hema BE
Fnac BE
Alieexpress BE
JBC
Krefel BE
Vanden Borre
 

>> Bekijk alle shops

 

Wat is Singles Day?

Singles Day heeft in België niets te maken met vrijgezellen, maar is gewoon één dag in het jaar dat de meeste online webshops heel veel kortingen aanbieden op hun producten. Vooral jij als consument kan hier enorm van profiteren. Kortingen, aanbiedingen en promoties tot wel -90%. Singles Day wordt gevierd op 11 november. Enkel op die dag kan je gedurende 24 uur écht heel straffe koopjes doen. Singles day wordt ook in België op 11 november gevierd en wint in België elk jaar steeds meer aan populariteit. Steeds meer webshops geven die dag dan ook extreme kortingen en goede deals. Singles Day Expert houdt voor jou bij welke webshops er meedoen aan dit jaarlijks shopping event. Singles Day is intussen al bijna zo bekend als Black Friday en Cyber Monday.

Singles Day 2020

Singles Day 11.11
Noteer alvast 11 november 2020 in je agenda, want dan is het Singles Day en zijn er weer heel veel verschillende deals en aanbiedingen bij de verschillende deelnemende webshops. Bekijk hier in het overzicht van webshops welke shops er meedoen en bekijk hier welke deals & aanbiedingen er zijn voor Singles Day 2020.

Singles Day België

Singles Day in België wint sinds 2016 enorm aan populariteit. Elk jaar opnieuw zien we een stijging tegenover het jaar ervoor. Ook in 2018 was Singles Day een voltreffer met al zijn aanbiedingen en deals. Wij Belgen houden natuurlijk van koopjes, dat verklaart de toename aan populariteit. Grote winkelketens zoals MediaMarkt, Bol.com, Coolblue, Zalando, komen die dag met hele mooie kortingen op de proppen.

Wanneer is het Singles Day?

Wanneer is het Singles Day in België? Singles Day valt altijd op 11 november. Waarom 11 november? Singles Day is ontstaan in China. Chinezen staan erom bekend om veel geloof en belang te hechten aan getallen en nummers. In de Chinese numerologie staat de 1 voor ‘alleen’. Zo verklaar je dus die 11/11.

  • Singles Day 2018 valt op zondag 11 november 2018
  • Singles Day 2019 valt op maandag 11 november 2019
  • Singles Day 2020 valt op woensdag 11 november2020
  • Singles Day 2021 valt op donderdag 11 november2021
  • Singles Day 2022 valt op vrijdag 11 november2022
  • Singles Day 2023 valt op zaterdag 11 november 2023

Singles Day deals & kortingen

Aanbiedingen, extreme kortingen en promoties, en dat een hele dag lang. Wij houden bij welke webshops er allemaal meewerken aan Singles Day 2020. Voor de winkels die online hun promoties promoten, is het evenzeer een leuke dag, omdat zij hun omzet met meer dan 110% zien stijgen op Singles Day. Zo zien wij ook meer en meer winkels en webshops die hun producten op Singles Day Expert promoten. Alibaba, die aan de wieg van dit event ligt, klopt met Aliexpress elk jaar opnieuw zijn eigen record wat betreft de online verkoop.

Van waar komt Singles Day nu eigenlijk?

Singles Day bestaat al sinds 1993, maar heeft bij ons pas recent meer aan bekendheid gewonnen. Het is een fenomeen dat in China is ontstaan en van daaruit naar ons is overgewaaid. Singles Day is uitgevonden door vier Chinese, mannelijke studenten, en je raadt het al… ze waren alle vier vrijgezel. Zij vonden dat er een dag moest zijn speciaal voor vrijgezellen, een dag van plezier waarop singles zich gaan amuseren. Ze waren van mening dat je fier mag zijn als single en dat deze onafhankelijkheid gevierd moest worden. In China zijn karaokebars het ultieme voorbeeld van ontspanning en amusement, de place to be dus voor hun “Guanggun Jie” (Chinees voor Singles Day). In China zijn ze heel erg bezig met cijfers, en elk cijfer geven ze dan ook een betekenis. Het cijfer “1” staat gelijk aan “alleen zijn” en was dus het perfecte cijfer voor Singles Day. Aangezien ze met vier waren, kozen ze vier maal het cijfer “1”, ofwel 1111. En zo ontstond de perfecte datum voor Singles Day; 11/11. Singles Day werd vooral gevierd binnen universiteiten, en het waren ook vooral de mannelijke studenten die hun onafhankelijkheid en vrijgezellenstatus gingen vieren. Wanneer de vier afstudeerden, vonden ze dat de traditie moest worden verdergezet. Uiteindelijk werd Singles Day gevierd door alle vrijgezellen over het hele land. Chinese Webshops zagen ook hun voordeel in Singles Day. De bekende webshops Alibaba en Aliexpress begonnen met het geven van heel hoge kortingen op Singles Day, onder het motto: “als single moet je jezelf eens goed verwennen! :-)” Geleidelijk aan begon de betekenis van Singles Day dan ook meer en meer te veranderen. Sinds 2009 staat Singles Day gelijk aan een dag van hoge kortingen waarop je jezelf mag trakteren op cadeautjes. En dit geldt al lang niet meer alleen in China, het fenomeen heeft zich ondertussen verspreid over de hele wereld en dus ook naar ons! Tegenwoordig telt Singles Day ook niet meer enkel en alleen voor de vrijgezellen, Singles Day is er nu voor iedereen: man, vrouw, vrijgezel of koppels. Het is dus eigenlijk niets meer of minder dan een dag van hoge kortingen waarop je eens lekker kan shoppen, zowel in de winkel als online.